Министарству привреде готово четири милиона KM за повећање плата

Срна
Министарству привреде готово четири милиона KM за повећање плата

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске данас је на сједници у Бањалуци дала сагласност на План утрошка укупно 3.890.000 КМ Министарству привреде и предузетништва за девет мјесеци ове године који се односи на субвенције на име подстицаја за повећање плате радника.

Из Бироа Владе Републике Српске саопштено је да је буџетом Српске у овој години за субвенције на име подстицаја за повећање плата радника планирано 15.560.000 КМ.

У саопштењу се наводи да су ова средства намијењена за исплату субвенција привредним субјектима за период од 1. јула. до 31. децембра 2023. године, у којем је извршено стварно повећање плате радника који су тиме, у складу са Законом о подстицајима у привреди Српске и Правилником о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника, стекли право на исплату одређеног износа.

Влада Републике Српске дала је сагласност и на План утрошка средстава Републичком секретаријату за расељена лица и миграције у укупном износу од 111.454 КМ, за девет мјесеци ове године.

Средства се распоређују на текуће грантове организацијама и удружењима избјеглица и расељених лица у износу од 4.097 КМ, капиталне грантове организацијама и удружењима избјеглица и расељених лица у износу 8.195 КМ, као и на капиталне грантове за рјешавање проблема интерно расељених лица у износу 44.488 КМ.

-На име капиталних грантова за финансирање повратка у Српску додијељено је 25.756 КМ, за финансирање повратка у ФБиХ 13.112 КМ, а за остале капиталне грантове у земљи предвиђено је 15.804 КМ - прецизира се у саопштењу. /крај/мџ/видео/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана