Министарство здравља затражило од фочанске болнице извјештај о повреди новорођенчета

ГС
Министарство здравља затражило од фочанске болнице извјештај о повреди новорођенчета

БАЊАЛУКА – У Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске рекли су данас да изражавају жаљење због нежељеног догађаја у Универзитетској болница Фоча те је затражило је извјештај ове здравствене установе.

"Гласу Српске" јуче је потврђено да је полиција покренула истрагу по пријави против љекара Универзитетске болнице у Фочи због сумње да је у болници повријеђено новорођенче. Према незваничним информацијама беба је испала медицинским радницима током порода и задобила је повреде главе.

-Као што је и познато, поступак утврђивања околности под којима се, нажалост, овај догађај десио већ је покренут код надлежних правосудних органа, а здравствена установа се ставила на располагање и доступност око утврђивања чињеница – рекли су за Српскаинфо у Министарству.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је Срни да је у Универзитетској болници у Фочи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио када је новорођенче приликом порођаја пало на под, те поручио да доношење закључака о овом треба препустити надлежним институцијама.

Шеранић је изразио жаљење због несрећног случаја који се догодио у породилишту ове здравствене установе, те истакао да је најважније да беба буде добро.

-Према информацијама које имам од љекара у Фочи, беба је за сада добро и њено здравствено стање ће се пратити и даље -рекао је Шеранић.

Он је навео да је у овој здравственој установи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента, те замолио грађане да се уздрже од закључака и ширења непровјерених информација.

-Замолио бих и да се о овом случају не доносе одређени судови, нарочито по друштвеним мрежама, на основу непровјерених информација и да грађани свако појединачно кроје своју истину - рекао је Шеранић.

Он сматра да је потребно да закључке доносе институције које су надлежне за то.

-Здравствени радници у већини случајева раде тежак и одговоран посао, те молим да закључке доносе они који су за то надлежни - рекао је Шеранић.

Министарство апелује на све, а нарочито на оне који остављају коментаре на друштвеним мрежама, медије и јавност да не дијеле непровјерене информације пласиране посредством друштвених мрежа, поготово о здравственом стању дјетета, нити да доносе закључке, квалификације и пресуде здравственим радницима мимо званичних органа.

У Универзитетској болници у Фочи је покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио у тој установи, када је новорођенче приликом порода пало на под.

У Болници истичу да због истраге не могу износити више података о стању бебе, али да стоје на располагању као установа свим надлежним органима који истражују овај догађај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана