Министарство пољопривреде : Неподударања између пријављених и стварно засијаних површина

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске поручило је произвођачима пшенице да ће им премија од 400 КМ по засијаном хектару бити исплаћена, али да је неопходно додатно вријеме да се обави контрола, јер је Агенција за аграрна плаћања утврдила неподударање између пријављених и стварно засијаних површина под пшеницом.

По основу пријава за премију, која је ове године повећана на 400 КМ по хектару, Агенцији је стигло 6.000 хектара више пријављених површина, у односу на вишегодишњи просјек, што захтијева и додатних 2,4 милиона КМ.

"Током редовних контрола на терену, Агенција је утврдила да постоји неподударање између пријављених и стварно засијаних површина под пшеницом. Због ових чињеница, потребно је додатно вријеме за завршетак процеса свеобухватне контроле, те обрачуна премије за пшеницу, а најкасније до половине маја", саопштено је из ресорног министарства.

Из Министарства апелују на произвођаче пшенице за разумијевање, те додају да је у интересу и произвођача да се утврде неправилности и да се одвоје прави од лажних произвођача.

"Охрабрујемо и позивамо све који имају било какве индиције о постојању евентуалних злоупотреба да се обрате или Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде или Министарству унутрашњих послова, зависно о каквим сазнањима је ријеч", закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана