Министарство одбране: Оружане снаге ангажоване на гашењу пожара

Срна
Министарство одбране: Оружане снаге ангажоване на гашењу пожара

САРАЈЕВО- У складу са одлуком Предсједништва БиХ, Оружане снаге БиХ су од 16. јула ангажовале људске и материјалне ресурсе на помоћи гашења шумских пожара на локалитетима Борачко језеро у општини Коњиц, Близанци код Читлука и Чврсници у Националном парку "Блидиње".

Том приликом, на пожаришта је бачено 174.500 литара воде, уз проведе них више од 40 часова лета, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

У саопштењу се наводи да је ово показатељ да "Оружане снаге посједују капацитет, материјална средства и високо обучен персонал за извршење најзахтјевнијих задатака као што је пружање помоћи цивилним органима у одговору на природне несреће". "Ангажовањем људских и материјалних ресурса на помоћи цивилним структурама, Оружане снаге БиХ исказују чврсту опредијељеност и спремност за наставак пружања неопходне помоћи грађанима БиХ на било којем локалитету", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да за рјешавање и координацију употребе људства и ресурса на пожариштима нису надлежне Оружане снаге БиХ, већ цивилне институције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана