Оружане снаге биће појачане за још 500 војника

Aнадолија
Foto: arhiva

САРАЈЕВО - Министарство одбране Босне и Херцеговине ће у петак објавити јавни оглас за пријем 500 дјевојака и младића у професионалну војну службу у Оружане снаге БиХ.

 Министарство је саопштило да јавни оглас бити отворен 30 дана од дана објављивања на службеној wеб-страници Министарстава одбране БиХ. Наводе да ће овој популацији пријем "осигурати сталан и сигуран посао, професионалну каријеру и могућност напредовања у Оружаним снагама БиХ".

Ради се о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.

"Министарство одбране БиХ, на овај начин пружа могућност и погодност младићима и дјевојкама у БиХ, који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема, да имају изазован посао са сигурном плаћом и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери у Оружаним снагама Босне и Херцеговине", наводи се у саопштењу Министарства.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу III и IV степена, да нису млађи од 18 година, нити старији од 27 година и да испуњавају услове конкурса расписаног за одређено формацијско мјесто.

"Пријемом наших дјевојака и младића у Оружане снаге БиХ, Министарство одбране БиХ осигурава останак младих људи у нашој земљи ублажавајући на тај начин све присутнији тренд одлива потребних кадрова из свих структура нашег друштва. На тај начин доприносимо јачању одбрамбеног система Босне и Херцеговине и јачање капацитета ОС БиХ", поручују из државног Министарства одбране. Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ или лично добити од центара за регрутовање и транзицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана