Министар Егић посјетио штампарију „Гласа Српске“: Наш народ вјерује најстаријем дневном листу

М.В.
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

ЛАКТАШИ - Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић посјетио је вечерас штампарију „Гласа Српске“ поводом 80 година рада, у Маховљанима и том приликом разговарао са генералним директором Борисом Дмитрашиновићем, те обишао погоне и увјерио се како се штампају новине.

Министар Егић честитао је јубилеј и истакао је да је поносан што Српска има штампарију овог капацитета, у којој је како каже, први пут.

- „Глас Српске'' је преживио многе недаће у ових 80 година. Одликује га правовремено и објективно извјештавање и наш народ има велико повјерење у оно што може да прочита у овим дневним новинама - навео је Егић.

Он је додао да и даље постоји традиција читања новина у Српској, те предвиђа да ће још деценијама радити штампарија у Маховљанима.

„Глас Српске“ је објективно средство информисања којем народ вјерује и желим им да још дуго раде, додао је Егић.

 

Директор „Гласа“ Борис Дмитрашиновић рекао је да се у штампарији у Маховљанима штампају све дневне новине, седмична и мјесечна издања у Републици Српској, те министра упознао са проблемима с којима се суочавају.

- Прије два дана претрпјели смо огромне штете од олује. Остали смо без столарије гдје је смјештен један погон. Један дио штампарије је био заплављен. Својим средствима смо све санирали и вратили смо производњу у нормалу - рекао је Дмитрашиновић.

Према његовим ријечима, када је ријеч о плану развоја, додао је да ће се радити на јачању техничког кадра те изразио наду да ће се новине штампати и у наредном периоду.

 

- Вјерујем да ће „Глас Српске“ опстати. Изазови су свакодневни, али ћемо их превазићи - истакао је Дмитрашиновић.

Он је, поводом 80 година постојања и рада Гласа Српске, најавио свечану академију у Културном центру Бански двор у Бањалуци, која ће бити одржана 31. јула ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана