Минић: Обезбиједити да радници ШГ "Добој" редовно примају плате

Срна
Минић: Обезбиједити да радници ШГ "Добој" редовно примају плате

БАЊАЛУКА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да у овом моменту не жели да разговара са радницима Шумског газдинства /ШГ/ "Добој" о платама које нису примали, већ да жели да разговара са руководством тог газдинства како да буде постигнуто да радници убудуће имају редовна примања.

"Један састанак на тему једне плате неће апсолутно ријешити ситуацију. Топло препоручујем и апелујем на њих да се у пуном капацитету врате на посао да би обезбиједили производњу и ону количину дрвног шумског сортимента која је недостајућа", изјавио је Минић Срни.

Минић каже да надлежне службе раде свој посао с циљем проналаска најбољег трајног рјешења за Шумско газдинство "Добој".

"Желим, и сигурно ћу, колико то буде било у мојој моћи док сам на челу овог министарства, тражити да се уведе ред. Нажалост, дошли смо у ситуацију која није најсвјетлија, првенствено када је ријеч о Добоју", рекао је Минић и додао да реакција Министарства неће изостати након што буду прикупљени сви релевантни пословни показатељи.

Он је истакао да је тражио од Управе "Шума Српске" да се промијени менаџмент свих шумских газдинстава која су пословала са губитком, а нису имала оправдање за то.

Радници Шумског газдинства "Добој", њих 126, у генералном су штрајку док им не буду испуњени захтјеви за ислату регреса из прошле године, пола регреса за јануар, те плате за фебруар и март, раније је Срни потврдила предсједник штрајкачког одбора Љиља Чобрановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана