Минић најавио почетак рада информационог система у ловству

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић најавио је данас да у наредних седам дана, први у региону, почињу са примјеном информационог система за ловство.

На годишњем саборовању ловаца, које је одржано у Доњем Црњелову код Бијељине, Минић је рекао да је Ловачки савез највећа невладина организација која окупља 25.000 ловаца који су свакодневно посвећени очувању Српске.

Он је захвалио Влади Републике Српске за подршку из буџета за изградњу ловно-техничких и ловно-узгојних објеката, као и унос дивљачи, те посебну захвалност за подршку Ловачком савезу изразио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је током дана посјетио саборовање.

У организацији Ловачког савеза Републике Српске, регије Семберија и Мајевица и Ловачког удружења "Црњелово" у Доњем Црњелову је јуче и данас одржано саборовање ловаца.

У оквиру ове велике ловно-туристичке манифестације одржан је завршни куп Републике Српске у гађању покретних мета, екипно такмичење у лову препелице уз помоћ паса птичара, смотра ловачких паса, такмичење у припремању ловачког паприкаша, такмичење у бацању камена с рамена и надвлачењу конопца, као и такмичење у стреличарству за ловачки подмладак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана