Минић и Миловановић у обиласку водопривредног објекта у Јањи

Срна
Минић и Миловановић у обиласку водопривредног објекта у Јањи

БИЈЕЉИНА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић и директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић стигли су данас на водопривредни објекат - устава Јања на подручју Бијељине да би се увјерили какво је стање на терену након што су уведене ванредне мјере одбране од поплава за поплавно подручје Семберије.

Минић, Миловановић и вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић састали су се техничким особљем "Вода Српске" код водопривредног објекта у Јањи, мјесној заједници гдје се протекле ноћи у викенд-насељу из корита дјелимично излила Дрина.

Министар Минић, Миловановић и Новитовић, у пратњи предсједника мјесне заједнице Јања Радислава Боровчанина обилазе терен и разговарају са мјештанима, након чега ће се обратити и новинарима.

Они ће посјетити и локацију Орлово поље која се налази у непосредној близини уставе Јања.

Јавна установа "Воде Српске" увела је ванредне мјере одбране од поплава за поплавно подручје Семберије - Сектор један, пошто је на мјерној станици Радаљ у Србији рано јутрос забиљежен водостај ријеке Дрине од 500 центиметара, са тенденцијом даљег раста.

Становништво насеља у близини ријеке Дрине позвано је да прати обавјештења надлежних институција, с обзиром да се данас очекује даљи раст водостаја у доњем току ријеке Дрине.

Надлежне службе Јавне установе "Воде Српске" у сарадњи са Цивилном заштитом предузимају одговарајуће ванредне мјере одбране од поплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана