Милуновић: Велики значај Организације старјешина ВРС за Српску

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ има велики значај за Српску јер окупља људе који су дали огроман допринос у стварању и одбрани Републике.

"Ова организација окупља најодговорније људе из ратног периода који су водили ратне јединице и захваљујући којима смо у највећој мјери добили данас Републику Српску у овим границама", рекао је Милуновић новинарима у Бањалуци, након присуствовања Скупштини Организације старјешина ВРС.

Милуновић је истакао да велики број погинулих и рањених старјешина ВРС у протеклом рату најбоље показује какав су допринос имали у стварању и одбрани Републике Српске, као што је томе допринио и сваки борац ВРС који је учествовао у одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је рекао да је ова патриотска организација формирана 2017. године, а прошле године је добила статус организације од јавног интереса за Републику Српску.

"Ова организација има пуну подршку ресорног министарства и биће јој обезбијеђена материјална средстава за даље функционисање и њене пројекте", закључио је Милуновић.

Предсједник Организације старјешина ВРС Слободан Жупљанин рекао је новинарима да је основни стратегијски циљ ове организације ширење и јачање патриотског фронта снага које треба да раде на заштити Српске и српског народа, те очувању традиције, српског војника и старјешине.

"Наши задаци су и обезбјеђење услова за миран и демократски рад и развој Републике Српске у сложеним међународним и домаћим условима", рекао је Жупљанин.

Предсједник Скупштине Организације старјешина ВРС Благоје Ковачевић рекао је да ова организација има намјеру да отргне од заборава и стави на увид широј јавности све ратне догађаја током стварања Републике Српске.

"Радимо на изради монографије Сарајевско-романијског корпуса ВРС. У припреми су многе монографије бригада ВРС, а у септембру у организацији Универзитета у Источном Сарајеву учествоваћемо на скуповима о ратном путу Сарајевско-романијског корпуса", истакао је Ковачевић. /крај/мис/дп/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана