Милуновић: Синдикат - корективни фактор који настоји побољшати живот у Српској

Срна
Милуновић: Синдикат - корективни фактор који настоји побољшати живот у Српској

БАЊАЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић поручио је данас да је Савез синдиката Српске у протеклих 30 година био корективни фактор који је настојао да побољша живот у Републици Српској.

Милуновић је истакао да је Савез синдиката растао и развијао се са Републиком Српском, са њеним проблемима и основним вриједностима.

Он је навео да је економска слобода била нит водиља синдиката који су се одувијек борили за права радника, али да је та борба била лакша у ранијем систему солидарности и социјалне правде.

"Доласком неолибералног капитализма и промјеном друштвено-политичког система, синдикати су добили другу улогу и то је постала више борба за правду, него за права радника", рекао је Милуновић обраћајући се присутнима на свечаној академији поводом 30 година рада Савеза синдиката.

Он је честитао Савезу велики јубилеј и захвалио на свему што су чинили, не само за раднике, него за друштво у цјелини.

Свечаној академији у Културном центру "Бански двор" присуствовали су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић и остале званице.

Савез синдиката основан је 1992. године и представља једину већинску репрезентативну синдикалну организацију.

Организован је у 15 гранских синдиката - пет синдиката буџетских и фондовских корисника и 10 гранских синдиката који заступају запослене у привреди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана