Милош Божовић стигао кући након двомјесечног лијечења у Москви

Srna
Foto: Fb

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Милош Божовић, који је због тешке повреде главе прије осам година пао у кому, данас се вратио из Москве гдје је претходна два мјесеца боравио на лијечењу, потврдио је Срни секретар Општинске организације Црвеној крста Источна Илиџа Ранко Скакавац.

Скакавац је навео да је Божовић у Источну Илиџу стигао око 10.15 часова након два дана путовања авионом и колима.

"Тренутно је мало изморен од пута али битно је да је добро поднио све терапије у руској клиници и види се помак у лијечењу", рекао је Скакавац и додао да ће у наредних неколико дана посјетити Милоша, те имати више информација о његовом здравственом стању.

Скакавац је захвалио амбасадору БиХ у Русији Жељку Самарџији, али свим људима који су помогли у Милошевом лијечењу.

Милош Божовић је 16. јула отпутовао у руску клинику "Неуровита". Милошев отац је у фебруару изјавио да се појавила могућност дјечаковог лијечења матичним ћелијама на једној руској клиници у Москви.

Додатну наду овој породици дало јесте и то да је једно дијете након 11 година лежања у коми проговорило и устало на своје ноге послије третмана матичним ћелијама, а укупан процес лијечења, према програму љекара са руске клинике, трајао би до двије године.

За Милошево лијечење у Москви било је неопходно прикупити 62.598 евра, док је додатних 15.000 евра било потребно издвојити за путне трошкове породице, као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

У акцијама помоћи за Милошево лијечење учествовали су бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске и региона, а један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба "Славија" из Источног Сарајева, а на утакмици против "Звијезде" 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана