Милораду Арлову забрањен улазак на Космет

Срна
Милораду Арлову забрањен улазак на Космет

ЛЕПОСАВИЋ - Косовска полицијска служба забранила је предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохију Милораду Арлову да уђе на Космет гдје је требало да сутра присуствује свечаној сједници и академији поводом Дана општине Грачаница.

Арлов је покушао ући преко административног прелаза Јариње на путу Рашка- Лепосавић гдје му је послије дужег задржавања уручено рјешење о забрани уласка.

У образложењу рјешења наведено је да "особа представља пријетњу по јавну политику унутрашње безбједности, јавно здравље и међународне односе".

"Све што пише у образложењу нема никакве везе са мном и мојом хуманитарном активношћу", изјавио је Арлов Срни.

Он подсјећа да је предсједник привремене владе Косова Аљбин Курти приликом недавне посјете премијера Србије Ане Брнабић сјеверу Косова изјавио "да Приштина држи до демократије и да на Косово може ући са српском личном картом" .

"Српску личну карту посједујем и ја. Нисам политичар већ човјек који се бави хуманитарним радом, предсједник хуманитарне организације која помаже опстанку српског народа на Косову и Метохији", рекао је Арлов.

Он каже да је разочаран што сутра неће моћи да као гост присуствује прослави Мале Госпојине - Дана општине Грачаница, наводећи да је планирао да посјети Пећку патријаршију и да разговара о припремама за славу ове српске светиње чији је домаћин ове године он.

"Поновна одлука о забрани уласка на Космет неће ме спријечити да наставим да се бавим прикупљањем и допремањем помоћи српском народу на Косову и Метохији, посебно у вези са опремањем и стављањем у функцију Дневног центра жПодржи ме -9. јануарж у сјеверном дијелу Косовске Митровице намијењеног дјеци са посебним потребама", поручио је Арлов.

Арлов има право жалбе у року од осам дана посебној комисији за жалбе МУП-а самопроглашеног Косова у Приштини.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана