Милићки средњошколци међу побједницима “М:тел” такмичења у Београду

Srna
Foto: Srna

МИЛИЋИ- Двојица милићких средњошколаца, који су креирали мобилну апликацију "Артур", наласе се међу три побједника на регионалном М:тел Апп такмичењу, одржаном данас у Београду.

Из Милића су међу побједницима ученици Средњошколског центра /СШЦ/ "Милутин Миланковић" Сергеј Калдесић и Владимир Ерић.

Ментор побједничког тима из Милића Жељко Николић рекао је Срни да је на такмичењу учествовало 15 тимова, по пет из БиХ, Црне Горе и Србије, а да су проглашена три побједничка тима.

Он је рекао да су милићки средњошколци показали изузетне вјештине у програмирању и остварили велики успјех.

Николић је истакао да је побједа само почетак даљег успјеха, истичући да су обезбиједили пласман на стручну конференцију у априлу у Барселони.

"Настављамо истим ентузијазмом и радујемо се новим изазовима који долазе", навео је Николић који је и професор.

Директор СШЦ "Милутин Миланковић" Марко Голић поносан је на ученике и њиховог ментора, који су побиједили захваљујући раду, упорношћу и креативношћу.

"Ово је велики успјех за наш СШЦ који је изњедрио многе младе таленте. Честитам им и желим много среће и успјеха у даљим подухватима", поручио је Голић.

Тим милићких средњошколаца био је међу најбољима на такмичењу "М:тел-а" на нивоу БиХ које је одржано у Фебруару под мотом "Лансирај своју идеју".

Средњошколци су креирали мобилну апликацију "Артур" која омогућава нов начин доживљавања богате културе и предивне природе ове општине, што их је довело до регионалног такмичења у Београду, али и до нове побједе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана