Милићевић: Настојимо што више издвајати за инфраструктурне пројекте

Срна
Милићевић: Настојимо што више издвајати за инфраструктурне пројекте

САРАЈЕВО - Министар финансија Федерације БиХ Јелка Милићевић рекла је да је федерални буџет за наредну годину од 6,7 милијарди КМ највећи до сада и да се настојало што више средстава планирати за инфраструктурне пројекте који представљају улагање у будућност и повећање бруто домаћег производа.

Милићевићева је на сједници Представничког дома Парламента ФБиХ гдје је у току расправа о буџету рекла да је посебан акценат стављен на повећање пензија од скоро 16 одсто, док су плате државних службеника и намјештеника повећане 11,1 одсто.

Она је навела да буџет садржи и акумулирани суфицит из претходних година од 200 милиона КМ. Милићевићева је истакла и да је за пољопривреду планирано 160 милиона КМ.

Представнички дом Парламента ФБиХ по хитном поступку расправља о Приједлогу овогодишњег федералног буџета, који је прва тачка дневног реда ове сједнице. Влада ФБиХ утврдила је приједлог буџета у износу већем од 6,7 милијарди КМ, те је за 20,1 одсто, односно за нешто више од 1,1 милијарду КМ премашио прошлогодишњи.

Да би постао оперативан буџет ФБиХ мора бити на вријеме усвојен у оба дома Парламента ФБиХ, односно да га усвоје и делегати Дома народа на сједници у петак, 27. јануара. Након изјашњавања о Приједлогу буџета, посланици би по хитном поступку требали разматрати Приједлог закона о извршавању буџета ФБиХ за наредну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана