Милица Рајковић учесник акције "С љубављу храбрим срцима"

Срна
Foto: срна

ТРЕБИЊЕ - Дванаестогодишња Милица Рајковић из Требиња један је од учесника овогодишње хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" коју организује предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић за набавку превоза за ђецу са интелектуалним тешкоћама у Српској.

Милица Рајковић похађа седми разред основне школе и четврти разред Музичке школе, одсјек виолина у Требињу. Она ће заједно са осталим талентованим умјетницима из различитих дијелова Републике Српске својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за ђецу којима је помоћ неопходна. "Јако смо почаствовани и били смо изненађени када смо добили позив за учешће.

Драго нам је да можемо да дамо свој допринос овој предивној акцији. Надамо се ће се људи масовно одазвати акцији и да ће бити прикупљен новац за превозна средства за 33 удружења", рекла је Срни Миличина мама Александра Рајковић.

Она је навела да ће током специјалне телевизијске емисије која ће у оквиру акције бити реализована 26. децембра Милица наступити са пјесмом "Моја тајна", са којом је учествовала на Ђурђевданском фестивалу 2019. године. Рајковићева је додала да се Милица од седме године бави пјевањем, учествовала је на бројним локалним манифестацијама у Требињу, Фестивалу "Звон звонке пјесме", као и на Ђурђевданском фестивалу.

Циљ овогодишње акције "С љубављу храбрим срцима" јесте да буде сакупљен новац за куповину возила за 33 удружења у оквиру Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Републике Српске. Позивом на хуманитарни број 1411, који је активан до 31. децембра, сви који желе могу да донирају једну конвертибилну марку за набавку превоза за 1.800 ђеце са интелектуалним тешкоћама у Републици Српској.

Новац може бити уплаћен и на рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука који је отворило Министарство финансија Републике Српске. Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" организује се 12. пут под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана