Милица Думановски побједница 15. фестивала “Мали композитор”: “Чаробно вече” очарало и жири и публику

Ј. К.
Милица Думановски побједница 15. фестивала “Мали композитор”: “Чаробно вече” очарало и жири и публику

БАЊАЛУКА - Милица Думановски из Бањалуке, осим гласова дјечјег жирија, освојила је и прву награду публике за извођење композиције “Чаробно вече” на фестивалу дјечјег стваралаштва “Мали композитор - Бањалука 2021”.

Јубиларни, 15. фестивал дјечјег музичког стваралаштва одржан је у недјељу увече у концертној дворани Банског двора у Бањалуци, и ове године поводом Међународног дана дјетета.

Директор фестивала Младен Матовић казао је да су, упркос великим организационим изазовима које је проузроковала пандемија вируса корона, уз придржавање свих мјера, фестивал ипак успјели одржати.

- У централној фестивалској вечери нашло се 15 композиција талентованих малих композитора, текстописаца и извођача из Републике Српске и БиХ - казао је Матовић.

Као једини фестивал за дјецу са упориштем у званичном Наставном плану и програму за основну школу, како Матовић каже, “Мали композитор” је и ове године остварен захваљујући упорности и сарадњи више од 40 музичких педагога, што му и даје посебан педагошко-едукативни карактер.

- Овај фестивал је у протеклих 15 година препознао више од 400 талентоване дјеце, омогућивши пуну афирмацију њихових музичких и литерарних креација, те рад са најбољим педагозима - рекао је Матовић.

Одлуку о три најбоље пјесме донијеле су оцјене дјечјег жирија, који су чинили прошлогодишња фестивалска побједница Николина Чакаљ, те Милан Бркић, Софија Васић и Филип Лав Добријевић.

- Није било лако започети, а камоли одржати традицију и континуитет организовања једног овако комплексног пројекта. Због тога смо посебно поносни на све ове године посвећености, љубави, труда и трајања “Малог композитора” јер мали је број фестивала овог типа који се данас може похвалити чињеницом да у континуитету траје деценију и по - казала је извршна продуценткиња фестивала Санела Бабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана