Милић поздравио иницијативу студената да раде у свом граду

Срна
Милић поздравио иницијативу студената да раде у свом граду

БРЧКО - Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић поздравио је иницијативу студената медицине из Брчког који студирају на факултетима у Фочи и Бањалуци да им се по завршетку студија омогући радни ангажман у Јавној здравственој установи /ЈЗУ/ "Здравствени центар Брчко".

Милић је истакао да темељ сваког здравства јесу квалитетни кадрови и да је данашњи састанак био прилика да са студентима разговара о њиховом школовању у Републици Српској али и о томе како локална власт може да помогне студентима.

Он је подсјетио да Брчко дистрикт издваја знатна средства како за студентске стипендије, тако и за смјештај студената у студентским домовима на подручју БиХ, али и за рад ЈЗУ "Здравствени центар Брчко".

Секретар Уније студената Републике Српске Немања Митровић који је и студент шесте године медицинског факултета у Фочи, рекао је да он и његове колеге желе да остану на овом подручју, и напоменуо да на Медицинском факултету у Фочи и Бањалуци има 50 студената из Брчког.

Након састанка, заједно са предсједником Скупштине и њиховим професорима који су присуствовали састанку, студенти су посјетили ЈЗУ "Здравствени центар Брчко", гдје су о својој иницијативи разговарали са менаџментом ове установе.

Први замјеник директора ЈЗУ "Здравствени центар Брчко" Ђорђе Лазић каже да у овој установи има простора да се студентима медицинских факултета омогући запослење након дипломирања, јер у примарној и секундарној здравственој заштити ЈЗУ недостаје 70 љекара. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана