Милић: Амандмански дјеловати на предложене измјене Закона о празницима

Срна
Foto: срна

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је да је дошло до застоја у разматрању и усвајању Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта у другом читању јер је потребно амандманско дјеловање с обзиром на то да дистрикт има специфичне празнике током којих постоји потреба за радом одређених дјелатности.

Милић је истакао да Закон није могуће у цијелости имплементирати и да би амандманском процедуром требало омогућити да Влада дистрикта, на приједлог шефова ресорних одјељења, сваке године донесе посебну одлуку којом ће предвидјети изузетке из примјене тог закона.

- Нацрт закона предвиђа изузеће од примјене за дјелатности и технолошке процесе који захтијевају свакодневан, односно континуиран рад и за друга специфична занимања. Измјенама и допунама Закона се, с друге стране, предвиђа увођење прекршајних санкција за оне који раде у дане празника, а не припадају специфичним дјелатностима јер постојећи закон не прописује никакве санкције - рекао је новинарима Милић, који је и предлагач измјена Закона о празницима Брчко дистрикта.

Он је напоменуо да су измјене и допуне Закона кандидоване на иницијативу Инспектората Брчко дистрикта с циљем увођења прекршајних санкција, како је то уређено и у ентитетима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана