Милановић: Украден печат из закључане канцеларије секретара СО Братунац

Срна
Милановић: Украден печат из закључане канцеларије секретара СО Братунац

БРАТУНАЦ - Секретар Скупштине општине Братунац Ивана Милановић изјавила је Срни да је из ладице у њеном кaнceларијском столу украден печат Скупштине општине, што је пријавила полицији.

Она каже да је кључ нестао из закључане канцеларије у периоду од 15.00 часова 17. новембра до 7.00 часова 18. новембра.

"Врата канцеларије нису обијена нити оштећена и била су закључана када сам 18. новембра дошла на посао, што значи да је неко имао кључ и ушао, узео печат и поново закључао врата", објашњава Милановићева.

Крађу печата пријавила је полицији и каже да је предузела и остале законом предвиђене радње, упутила је обавјештење Службеном гласнику Републике Српске да се украдени печат огласи неважећим како би се приступило изради новог. Милановићева, која је и предсједник Општинске изборне комисије у Братунцу, рекла је да се сутра очекује одлука Апелационог вијећа Суда БиХ по жалби начелника ове општине Срђана Ранкића у вези са одржавањем референдума 7. августа на којем је опозван са дужности.

Централна изборна комисија БиХ је 4. новембра једногласно прихватила одлуку о опозиву Ранкића, уз констатацију да је поступак опозива спроведен у складу са законом и да његов мандат престаје даном правоснажности ове одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана