Мијановић: Хитно уклонити ратне заставе такозване Армије БиХ

Срна
Мијановић: Хитно уклонити ратне заставе такозване Армије БиХ

ЗВОРНИК - Ратне заставе такозване Армије БиХ које се вијоре у насељима Каменица, Липље, Самари и другим мјестима на подручју града Зворника треба под хитно уклонити, јер подсјећају на вријеме када су под тим заставама убијани припадници српског народа, рекао је данас предсједник зворничког Удружења ратних војних инвалида Драгислав Мијановић.

"Под тим заставама убијено је 126 припадника Војске Републике Српске само на Глођанском брду код Каменице гдје се вијори ратна муслиманска застава, док истовремено нема ни јарбола ни заставе Републике Српске код спомен-плоче на Глођанском брду која је свједок српског страдања 6. новембра 1992. године", нагласио је Мијановић на конференцији за новинаре.

Он је позвао надлежене структуре од Министарства локалне управе и самоуправе Републике Српске до мјесних надлежних органа да се под хитно уклоне ратне заставе такозване Армије БиХ, како не би подсјећале на невино страдале српске жртве.

Истичући да је недопустиво да неко поставља те ратне заставе након 30 година од протеклог грађанског рата у БиХ и то на територији Републике Српске, Мијановић је оцијенио да је то једна врста провокације и ината.

"Приликом служења парастоса убијеним српским цивилима и нејачи у мјесту Округлица код Вареша, федерална полиција нам није дала да се мирно помолимо богу и поклонимо сјенима страдалих под заставом Републике Српске, него је захтијевала да заставе уопште не показујемо на јавном мјесту", рекао је Мијановић.

Он је замолио надежне органе да се ратне заставе такозване Армије БиХ, које су законом забрањене, уклоне, јер може доћи до нежељених и непотребних посљедица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана