Метеоролози упозоравају: Долази нам хладна фронта

АТВ
Foto: Принтскрин

Са сјеверозапада приближава се хладна фронта која ће нам у наредних неколико дана донијети блаже освјежење и попуштање врућина, објавили су данас, 2. августа бх. метеоролози.

Како наводе, уз фронту локално ће бити кише и пљускова са грмљавином. Због локалности падавина, а и чињенице да неће баш сви крајеви добити кишу или кишу у довољним количинама, суша се наставља.

"Након што се протекле ноћи преко нас премјестила топла фронта и донијела пролазно наоблачење, облачност везана за њу нас постепено напушта. У наредним сатима претежно сунчано, рјеђе уз какав локални предфронтални пљусак са грмљавином. Ново наоблачење, овог пута у склопу хладне фронте стиже нам пред крај дана и у вечерњим сатима. Касно ноћас, у јутарњим сатима суботе (03.08.) хладна фронта захвата најприје сјеверније дијелове земље доносећи овим крајевима локално кишу и пљускови са грмљавином. Касније током суботе одмицањем хладне фронте према југу зона нестабилности шири се јужније, а пред крај дана напушта нашу земљу", наводе.

Додају да нам недјеља поново доноси претежно сунчано али нешто угодније и не тако вруће вријеме.

"Сјеверац и бура поново у јачању, што није добра вијест за крајеве захваћене пожарима. Почетак наредне седмице угоднији, уз измјену сунца и облака, рјеђих пљускова док нас од средине седмице очекује постепен повратак врућина. Добра вијест је та да неких паклених топлотних таласа каквих је било у јулу засад нема у најави. А уз угодније ноћи и јутра, лакше ће се то 'прегурати'", објавили су на страници БХ Метео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана