Метеоролози открили какво нас вријеме очекује почетком јуна

СРНА
Метеоролози открили какво нас вријеме очекује почетком јуна

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ће првог дана јуна бити промјенљиво и углавном сунчано уз облачне периоде у већини крајева, сем у Херцеговини гдје ће бити пролазне кише или пљускова са грмљавином.

Током јутарњих часова у суботу, 1. јуна, ће уз ријеке и по котлинама бити магле, а у Херцеговини ће бити вјетровито, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 10 до 17, у вишим предјелима од осам, а дневна од 22 на југу до 29 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

У недјељу, 2. јуна, биће нестабилно, ујутро и прије подне у већини крајева преовладаваће сунчано вријеме, док ће облачније бити на југу, повремено са кишом и пљуском праћеним грмљавином.

Касније током дана облачност ће се премјештати ка сјеверу и западу, те се локално у овим подручјима очекује киша или пљусак са грмљавином. Локално су могуће непогоде уз обилније падавине, углавном на југу, док ће у Херцеговини и даље бити вјетровито.

Јутарња температура ваздуха износиће од 12 до 17, у вишим предјелима од девет, а дневна од 23 на југу и југозападу до 28 на сјеверу и сјевероистоку, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У понедјељак, 3. јуна, и даље ће бити нестабилно и претежно облачно уз кишу и пљускове са грмљавином, већ од јутра на југу. У наставку дана падавинска зона ће се премјештати даље ка сјеверу и западу, те се у овим мјестима очекује киша и пљускови праћени грмљаивном.

Локално су могуће непогоде - обилне падавине и град понегдје.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, у вишим предјелима од осам, а дневна од 20 на југу и југозападу, до 26 на сјеверу и сјевероистоку, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана