МеНеРаЛи и Министарство здравља потписали меморандум о сарадњи на развоју социјалних услуга

Срна
МеНеРаЛи и Министарство здравља потписали меморандум о сарадњи на развоју социјалних услуга

БАЊАЛУКА - Потписивањем меморандума о разумијевању и сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима (МеНеРаЛи) озваничена је дугогодишња сарадња на плану развоја социјалних услуга за лица с интелектуалним оштећењима у локалним заједницама у Српској.

Из Савеза МеНеРаЛи је саопштено да су меморандум данас у Бањалуци потписали министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и предсједник Савеза Татјана Спасојевић.

Потписивање је услиједило у оквиру округлог стола као дијела пројекта „Становање уз подршку (Ступ) – право избора“, на основу резултата мапирања и анализе потреба и стања лица с интелектуалним тешкоћама за успостављање наведене нове услуге у Бањалуци.

-На овом скупу су представљени резултати истраживања спроведеног у оквиру Пројекта о потреби и значају увођења нове услуге у заједници у систему социјалне заштите за лица с интелектуалним тешкоћама у Бањалуци, потом и у Републици Српској - прецизира се у саопштењу.

Округли сто је подржала Влада Норвешке у оквиру пројекта Стварање повољнијег окружења за цивилно друштво - EMBRACE, а имплементира Развојни програм УН (УНДП).

Пројекат реализује Савез МеНеРаЛи у партнерству са Центром за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама Дајте нам шансу – Звјездице Бањалука.

-Циљ је јачање инфраструктуре и компетенција Савеза и његових чланица кроз унапређење система идентификације, едукације и анализе потреба чланова и њихових породица за израду процедура увођења новог модела пружања услуге у заједници Ступ - навели су из Савеза МеНеРаЛи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана