Мег Рајан долази на Сарајево филм фестивал

ГС
Мег Рајан долази на Сарајево филм фестивал

САРАЈЕВО - У знак признања за изванредан допринос филмској умјетности, холивудска глумица Мег Рајан добиће признање „Почасно Срце Сарајева“.

Сарајево Филм Фестивалу. Холивудска звијезда позната по својој свестраности и природном шарму у свакој улози коју игра, Рајан ће, такође, представити посебну пројекцију своје хит романтичне комедије из 1998. године „Имаш поруку“ у Љетном кину Кока-Кола. Позната глумица поздравиће публику на истом мјесту гдје је овај филм приказан прије 25 година, на 5. Сарајево Филм Фестивалу, 1999. године.

Рајан ће одржати мастер клас који ће модерирати награђивани босанскохерцеговачки редитељ Данис Тановић, добитник Оскара за филм „Ничија земља“. Мастер клас ће бити посебна прилика за увид у кључне аспекте каријере Мег Рајан и њен нови филм „Вот хепенс лејтер“, који ће бити приказан на сарајевском фестивалу. Романтична комедија коју је Рајан режирала, написала сценарио и у којој глуми заједно с Дејвидом Духовним, друго је њено редитељско дјело, након независног филма „Итака“ из 2015. године.

- Мег Рајан освојила је наша срца на први поглед! Не само да нас је све очарала својим незаборавним изведбама, већ је доказала и своју вјештину иза камере као редитељка и сценаристкиња. Част нам је додијелити јој Срце Сарајева, рекао је Јован Марјановић, директор Сарајево Филм Фестивала, преноси политика.рс.

Мег Рајан стекла је широко признање за своју комичну привлачност у својој првој улози номинованој за „Златни глобус“, као Сали у филму „Кад је Хари срео Сали“, у режији Роба Рајнера. Послије су се низале улоге у филмовима, између осталих, у „Бесани у Сијетлу“, „Стигла вам је пошта“, „Храброст ратника“, „Кад човјек воли жену“…

"Почасно Срце Сарајева“ установљено је 2005. године с циљем одавања признања појединцима за изузетан допринос афирмацији и развоју филмске индустрије те подршци и развоју Сарајево Филм Фестивала. Признање су добили, између осталих, Роберт Де Ниро, Анђелина Џоли, Вим Вендерс, Мадс Микелсен, Марк Казинс… 30. Сарајево Филм Фестивал одржаће се од 16. до 23. августа, јавља Бањалука.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана