Медвједица спашена у Јајцу се опоравља

ГС
Медвједица спашена у Јајцу се опоравља

Регију је обишла вијест о хуманом и храбром спасавању медвједице која се заплела у жилет жицу у Јајцу, а њен опоравак протиче добро, иако се након прегледа показало и да је била упуцана.

 Доктор ветерине Самир Кестен је прегледао медвједицу и примијетио рану од сачме која се инфицирала. Претпоставља се да је медвједица била упуцана прије неколико дана, што јој је стварало додатне проблеме.

“Медвједица која је спасена у насељу Крушчица показује знакове снажног опоравка и доброг здравственог стања. Према најновијим информацијама, она је почела узимати храну, што је врло охрабрујуће. Такође, примијећено је да медвједица исказује одређену дозу агресивности, што је уобичајена реакција дивљих животиња у ситуацијама стреса и страха. Наставићемо пратити стање медвједице с пажњом и уложити све напоре како бисмо јој пружили најбољу могућу бригу и подршку”, рекао је Кестен.

Стручњаци забринути за могуће оштећење кичме код спашене медвједице, али ренгенски прегледи ће дати одговор након њеног опоравка.

Након спасавања, медвједица је превезена у прихватилиште “Биоковина wилдлифе анд ресеарцх санцтуарy”, гдје ће се опорављати, преноси Клиx.

Кантонални ловни инспектор је обишао медвједицу како би провјерио њено стање. Ветеринарски факултет у Сарајеву се ставио на располагање како би се обавиле додатне претраге и евентуално извршила операција уколико буде потребно. Кантонални инспектор се сложио с приједлогом овог факултета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана