Међународни фестивал "Младост" од 21. до 26. јуна: Фолклораши представљају своја умијећа

М. М. Б.
Међународни фестивал "Младост" од 21. до 26. јуна: Фолклораши представљају своја умијећа

БАЊАЛУКА - Ансамбл народних игара и пјесама "Младост" Залужани биће и ове године домаћин и организатор 17. по реду Међународног фестивала дјечијег фолклора под називом "Младост" који ће бити одржан од 21. до 26. јуна.

Фестивал ће ове године окупити фолклорне ансамбле из Републике Српске, ФБиХ те Србије, Хрватске и Чешке.

- Фолклорни ансамбли, њих 20, представиће се публици на концертима у Бањалуци, односно на тврђави Кастел 22. јуна те у Залужанима у Дому културе 24. јуна. Наступ у Прњавору биће одржан у Дому културе 25. јуна. У склопу фестивала у недјељу биће одржана и радионице за дјецу у Центру за рехабилитацију слушања и говора на Паприковцу - рекао је директор Међународног фестивала дјечјег фолклора "Младост" Маринко Добраш.

Нагласио је да је поменути фестивал до сада угостио око 285 фолклорних ансамбала из региона и Европе, што значи да је на њему до сада око 10.200 малих фолклораша показало своја умијећа у игри.

- Како наш фестивал има и један од циљева децентрализацију културе, сваке године угостимо и ансамбле из малих средина. Осим тога представимо се публици у једном од руралних подручја - рекао је Добраш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана