Медицински факултети у БиХ јачају сарадњу

Милијана Латиновић
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Повезивање медицинских факултета у БиХ, унапређење сарадње, како би сви заједно напредовали и лакше урадили реформу курикулума, била је тема конференције декана тих високошколских установа која је данас одржана у Бањалуци.

Декан бањалучког Медицинског факултета Ранко Шкрбић, који је био и домаћин овог сусрета, рекао је да се на овом састанку разговарало о темама које су заједничке медицинским факултетима у земљи.

- Усаглашавање наставних планова и програма, међународне акредитације, хармонизација докторских студија и повећане мобилности наставника, сарадника али и студената између факултета само су неке од тема о којима је било ријечи. Разговарали смо и о научно истраживачком раду и могућностима повезивања факултета у циљу пријављивања на неке међународне пројекте. Што се боље повежемо бићемо спремнији на све изазове -  нагласио је Шкрбић.

Декан Медицинског факултета у Мостару Иван Ћавар нагласио је да је неопходна боља сарадња између факултета.

- Сви медицински факултети у БиХ имају сличне наставне планове и програме. Међутим, потребно је те програме унапређивати свако мало, како би сви напредовали - казао је Ћавар.

Да су овакве конференције прилика за размјену искустава и јачање сарадње сагласна је и декан Медицинског факултета у Сарајеву Амина Ваљевац.

На састанку челника медицинских факултета разговарано је и о међународној акредитацију медицинских факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана