Медицинска сестра сломила ногу спасавајући дијете из провалије у Бањалуци

ГС
Медицинска сестра сломила ногу спасавајући дијете из провалије у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Медицинска сестра у Дому здравља Бањалука Т.Ц. задобила је прелом поткољенице током интервенције на неприступачном терену на Бањ брду у Бањалуци док је са колегама из Службе хитне помоћи пружала помоћ тешко повријеђеном малољетном бициклисти.

 

Она је пала и повриједила се приликом силаска низ стрмину. Након дијагностичке обраде, ургентно је оперисана на Клиници за ортопедију и трауматологију Универзитетско - клиничког центра Републике Српске те је и она стабилно.

Тринаестогодишњак А.Д. је повријеђен у недјељу када је слетио бициклом у провалију на путу према излетишту у Бањалуци. Дјечак је задобио прелом руке и задржан је болници а његово стање је стабилно као и стање повријеђене медицинске сестре која је повријеђена при његовом спасавању.

-Интервенција Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља је услиједила након телефонског позива  Н.Д.  у недјељу у 18.37 часова, који је навео да му је син пао са бицикла на Бањ брду и да је сав поломљен - рекли су  „Независним новинама“ у Дому здравља.

Додају да су интервенисали љекар, два медицинска техничара и возач Службе хитне медицинске помоћи.

Након десет минута стигли су ватрогасци, те потом и полиција.

Након доласка екипе Службе хитне медицинске помоћи на мјесто несреће и лоцирања повријеђеног пацијента, медицинска сестра Т.Ц., је приликом силаска низ стрмину,  на неприступачном терену, пала и при том се повриједила.

Т.Ц. је одмах прегледала и збринула докторица Службе.

-До повријеђеног су заједно стигли медицински техничар и два ватрогасца, а затим и љекар. Повријеђени је прегледан и збринут на мјесту гдје је нађен. За вријеме прегледа и збрињавања возач наше Службе се спустио са лопатастим  носилима на којима је исти и извучен. Повријеђеног дјечака су носили медицински техничар, возач и два ватрогасца - наводе из Дома здравља.

Љекарским прегледом је установљен прелом руке код бициклисте и прелом поткољенице код медицинске сестре.

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана