Матуранти положили цвијеће на гроб Јована Дучића

Срна
Foto: срна

ТРЕБИЊЕ- Матуранти Гимназије "Јован Дучић" из Требиња положили су данас цвијеће на гроб пјесника Јована Дучића у Херцеговачкој Грачаници у овом граду и на тај начин обиљежили посљедњи дан наставе.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије поздравио је матуранте у име Епархије захумско-херцеговачке и "Фондације Свети Вукашин" и уручио им примјерке Новог завјета, те истакао да су они прва генерација која је вјеронауку учила свих 12 година школовања.
Владика је матурантима пожелио да остану уз свјетлост, љубав и истину.

"Ако будете вјерни својим пријатељима које стекнете током живота, и своје везе и љубави заснивали на дубоком односу, не само површинском него истинском односу истине и срца, тада ће и ваш живот имати благослов и свјетлост", поручио је владика Димитрије матурантима.

Матуранткиња Лана Ћапин рекла је новинарима да су захвални за чињеницу да су прва генерација која је све вријеме школовања учила православну вјеронауку, те додала да је она значајан дио њихових живота.

"Вјера нам значи и прати нас, потребно је присјетити се свега што смо учили у школи, да су Бог и вјера свуда око нас и надам се да ће да нас прате и на факултету када буду најтежи тренуци", рекла је Ћапинова.

Директор Гимназије "Јован Дучић" из Требиња Мишо Пешић изразио је задовољство да је још једна генерација матураната успјешно завршила школовање, те им пожелио да се у будућности остваре у свему што буду жељели.

"Ово је заиста једна од бољих генерација у Гимназији у посљедњих неколико година, то није мој лични став, већ и став колега који су радили са ученицима", рекао је Пешић. Четврти разред гимназије завршило је 95 матураната.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана