Матуранти медресе отворили сезону матура у Бањалуци

Г.С.
Foto: Независне Новине

БАЊАЛУКА - Матуранти Медресе “Реис Ибрахим-еф. Маглајлић” из Бањалуке отворили су овогодишњу сезону матура у највећем граду Српске.

Ученици, која су прва генерација матураната ове школе, направили су кроз центар града свечани дефиле, којег су започели испред џамије Ферхадија и завршили у Банском Двору, преносе Независне Новине.

„С једне стране радост због постигнутог успјеха и узбуђење ради сусрета са новим животним изазовима, а с друге стране туга и жал која буди растанак са нашом медресом. Иако су у суштини четири године заправо дужи временски период, сада, осврћући се на њих, схватила сам колико заправо вријеме брзо пролази. Заједно смо прошли безброј тренутака, оних лијепих, као и оних мање лијепих. Међутим, све је то стало у један тренутак који сви вјерно чувамо“, рекла је Најва Себаји је проглашена за ученицу генерације ове школе. .

Она ће школовање памтити по ведрини и радости које никад није мањкало у разреду.

„Неизбјежно је споменути и подршку наших професора и професорица, који су мудрим савјетима заувијек оставили траг на наша срца“, истиче Најва.

Савјети родитеља и професора су јој помогли у доношењу одлуке и бирање новог животног пута, односно избор факултета, увијек пада тешко, јер постоји страх од доношења погрешне одлуке, истиче млада матуратнкиња.

„Оно што смо научили кроз ову медресу јесте да нас вјера учи да будемо проактивни и корисни друштву у којем се налазимо. Самим тим, својим избором жељела сам да усмјерим свој потенцијал у оно што ће бити корисно како мени, тако и нашој заједници, стога сам изабрала да се бавим природним наукама“, наводи она.

 

Министарка просвјете и културе Жељка Стојичић упутила је најискреније честитке директору Ријасета Исламске заједнице у Босни и Херцеговини господину Мурису Спахићу, свим наставницима и ученицима поводом промоције прве генерације матураната ове школе.

„У име Министарства просвјете и културе и у своје лично име, упућујем најискреније честитке поводом промоције прве генерације матураната ваше школе и успјешне реализације наставног плана и програма.

Ваша посвећеност образовању младих у духу исламских вриједности и традиције има изузетан значај за развој заједнице и очување културног идентитета.

Рад ваше школе доприноси развоју мултикултуралности и толеранције у Републици Српској, а то је кључно за изградњу друштва које поштује различитости.

Нека вам ова свечаност буде подстицај за нове успјехе и развој. Искрено вјерујем да ће ваша установа и у будућности остати извор инспирације, успјешног васпитно-образовног рада и напретка свих нових генерација ученика“, казала је Стојичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана