Мател прави барби лутку по лику списатељице Исабел Аљенде (ФОТО)

Агенције
Мател прави барби лутку по лику списатељице Исабел Аљенде (ФОТО)

Амерички произвођач играчака Мател саопштио је да ће направити барби лутку по лику чилеанске списатељице Исабел Аљенде, заједно са њеним псом Перлом и минијатурном копијом њеног првог романа "Кућа духова".

Мател ће у промет пустити лутку, обучену у црвену хаљину, са великим минђушама, као дио колекције "Инспиративне жене", у коју су већ укључене пјесникиња Маја Анђелоу, новинарка Ида Б. Велс и пјевачица Селија Круз, преноси Ројтерс.

- Подржавам иницијативу бренда Барби да инспирише сљедећу генерацију причама о неопјеваним херојима. Желим да дјеца сањају велике снове - поручила је Аљенде.

Она је једна од најчитанијих списатељица на шпанском језику, а њена дјела често спајају историјске догађаје са магијом и фантазијом. Њен први роман ''Кућа духова" је постао бестселер недуго након објављиваља 1982. године.

Аљенде се преселила у Венецуелу 1973. године када је њен рођак, чилеански предсједник Салвадор Аљенде свргнут у пучу који је предводио генерал Аугусто Пиноче.

Она је такође активисткиња за људска права и професорка књижевности, а живи у САД више од тридесет година.

Барби је посљедњих година проширила своју колекцију како би промовисала различите тонове коже и типове тијела, док је адаптација ''Барби'' из 2023. године постала постала филм са највећом зарадом у историји компаније Warner Bros.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана