Марко Сарић нови предсједник „Просвјете“ у Аустрији

Срна
Марко Сарић нови предсједник „Просвјете“ у Аустрији

БЕЧ - Марко Сарић изабран је за предсједника Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" у Аустрији.

Сарић, досадашњи потпредсједник овог друштва, изабран је једногласно на редовној изборној скупштини "Просвјете" у Бечу, и то послије више од десет година од оснивања. 

Сарић је истакао да ће "Просвјета" имати континуитет, да ће продужити све програме и пројекте као и до сада. Посебно је истакао "Просвјетину" школу српског језика, борбу за статус српског језика, културне програме, концерте, трибине, као и да ће се трудити да се све што је постигнуто одржи на истом нивоу. Очекује, како је рекао, већу сарадњу са члановима и пријатељима Друштва, као и осталим партнерима и институцијама у матици и расејању.

Сарић је на новој функцији замијенио Срђана Мијалковића, који је истакао да је послије 10 плодних година вријеме да дође млађи, те да новоизабрани предсједник има његову подршку. Награде, повеље и захвалнице Друштва у суботу, 19. марта, су добили добили епископ аустријско-швајцарски Андреј, амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, професори Ненад Кецмановић и Милош Ковић, афористичар Александар Чотрић, привредник Александар Дими, Удружење књижевника Србије, као и Редакција Програма за дијаспору РТС-а, саопштено је из Одбора "Просвјете" у Аустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана