Маринковић: Велика заинтересованост пољопривредника

Srna
Foto: Srna

Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић изјавио је данас у Градишци да је велика заинтересованост пољопривредника за програм подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

- Надам се да ћемо успјети на овај начин да помогнемо да превазиђемо посљедице које смо имали у протеклом периоду када је ријеч о суши и осталим недаћама - рекао је Маринковић новинарима.

Он је додао да је добродошао сваки вид помоћи пољопривредним произвођачима, те да ће усљед тренда недостатка радне снаге, нове машине, механизација и већи радни учинак допринијети да њихови производи буду конкурентни на домаћем и иностраном тржишту.

Маринковић је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и премијеру Мађарске Виктору Орбану који су договорили овај програм подршке, а захвалност је изразио и представник шамачке фирме "Интеркомерц" Драго Тошић.

- Ако неко донира 70 одсто средстава, а купци 30 одсто - то је нешто изузетно прихватљиво - рекао је Тошић.

Он је додао да је "Интеркомерц" заступник неколико брендова мађарских произвођача, те да су изложили дио њиховог производног програма.

У Градишци је данас одржана велика промоција програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској. Пољопривредници су могли да погледају дио разноврсне понуде механизације и опреме у оквиру заједничког пројекта влада Републике Српске и Мађарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана