Маринковић: Протест у Бијељини није представљао проблеме пољопривредника

Срна
Маринковић: Протест у Бијељини није представљао проблеме пољопривредника

БАЊАЛУКА - Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић рекао је да је данашњи протест пољопривредника у Бијељини био обојен другим бојама у односу на боје проблема пољопривредних произвођача, те навео да више од 800 захтјева за субвенционисање трактора у Српској довољно говори да није све црно као што се представља.

Маринковић је рекао Срни да су подстицаји свим групацијама пољопривредника Српске добро испланирани, те оцијенио да је депласиран и погрешно адресиран захтјев за смјену министра пољопривреде Српске.

“Потпуно је депласиран и погрешно адресиран захтјев за смјену министра који 100 дана сједи у министарској фотељи, који располаже највећим досадашњим аграрним буџетом, са чијим планом расподјеле су задовољна сва удружења пољопривредних произвођача. Треба да прође вријеме да дође до реализације да бисмо уопште имали разлога да критикујемо”, напоменуо је Маринковић.

Он је нагласио да заштиту домаће производње треба тражити од институција БиХ гдје је, како је рекао, требало протестовати.

“Даље, поскупљење хране, храна је поскупјела свугдје у свијету, није поскупјела само у Републици Српској и најмање утицаја уопште у свему томе има Министарство пољопривреде, Република Српска, па и цијела БиХ”, истакао је Маринковић.

Удружење пољопривредника “Села Семберије и Мајевице” организовало је у Бијељини протест због незадовољства својим статусом. Предсједник овог удружења Саво Бакајлић рекао је новинарима да је ријеч о домаћинском скупу који ће тако и проћи и да у протесту нема политике.

Из Пореске управе Републике Српске речено је да пољопривредници у Семберији нису пријавили обавезу за 2021. годину након чега им је упућена опомена, а када су добили опомену најавили су протесте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана