Маринковић: Пољопривредници поздрављају рекордну исплату подстицаја

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Пољопривредници у Републици Српској поздрављају рекордну исплату подстицаја од 16,3 милиона КМ која је исплаћена данас, а долази у прави час пред прољећну сјетву и обнављање фарми, изјавио је Срни предсједник републичког Савеза удружења пољопривредних произвоћача Стојан Маринковић.

Маринковић је рекао да свака уплата пољопривредницима долази у прави час, поготово у периоду када се занављају прољећна сјетва и фарме, те опрема.

Он је навео да пољопривредници очекују да ће ресорно министарство, у складу са договором са удружењима и правилником о субвенцијама за пољопривреду, уплатити и преостале износе што прије како би се могао набавити репроматеријал за прољећну сјетву, односно сваки сектор производње оно најнеопходније за наредну годину.

"То је нешто што пољопривредници готово свакодневно очекују, имајући у виду претходну годину која је погодила све секторе пољопривредне производње у негативном смислу, од природних до неприродних непогода", истакао је Маринковић.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске исплатило је данас више од 16.353.680 КМ за подстицаје, а исплаћене су премије за музна грла, као и за воће и поврће.

Из Министарства су нагласили да су овом исплатом у потпуности испуњене обавезе из прошле године према воћарима и повртарима, док је први пут од увођења исплаћена премија по музном грлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана