Маричић: Откривен 101 непријављени радник

Срна
Маричић: Откривен 101 непријављени радник

БАЊАЛУКА - Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић изјавио је Срни да су у првој половини ове године обавили 187 контрола пријављивања радника у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, те да је том приликом откривен 101 непријављени радник због чега су изречене казне у укупном износу од 284.000 КМ.

“Када је у питању цијела прошла година, извршено је укупно 618 контрола пријављивања радника у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса у којима је откривено 168 непријављених радника због чега су изречене новчане казне у укупном износу од 606.000 КМ”, подсјетио је Маричић.

Управа и овом приликом позива пореске обвезнике да поштују прописе у овој области, а све грађане да пријаве апсолутно све уочене неправилности.

Пријаве се могу извршити путем имејл адресе [email protected] или на бројеве телефона који се могу пронаћи на интернет страници Пореске управе.

Из Пореске управе су поручили да им није циљ кажњавање, већ увођење пореских обвезника у легално пословање, као и сузбијање нелојалне конкуренције, односно да сви порески обвезници у Српској послују под истим условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана