Маратонци из 29 држава трче и кроз Источно Сарајево

СРНА
Маратонци из 29 држава трче и кроз Источно Сарајево

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Саобраћај у Источном Сарајеву обустављен је у улицама кроз које ће протрчати 1.200 маратонаца из 29 држава који су јутрос кренули испред Вијећнице у Сарајеву, гдје ће бити и циљ трке.

У трци учествује и седам екипа које помажу лицима са инвалидитетом у колицима, а међу маратонцима је и пет екипа из Јагодине из Србије и двије из Сарајева и Какња.

Међу учесницима је и тркач из Србије Влада Стевановић који има 88 година, саопштили су организатори трке Удружење "Дечки у плавом". Трка ће се упоредо одвијати на четири стазе, а сваки такмичар одабрао је између трчања маратона 42 километра, полумаратона 21 километар, или Меморијалне трке "Осман Јунузовић" у дужини од пет километара.

За дјецу, зависно од узраста, организује се и трка на 460, односно 920 метара. Учесници маратонске трке кроз Сарајево и Источно Сарајево имају временски лимит од шест часова да стигну до циља, временски лимит полумаратона је три часа, а учесници меморијалну трку "Осман Јунузовић требају да истрче за 45 минута.

Награде су равноправне у мушкој и женској конкуренцији, а укупан новчани наградни фонд је 12.600 КМ, наводи се у саопштењу организатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана