Малинари у Братунцу ослобођени плаћања наводњавања

Срна
Foto: Архива

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић донио је одлуку којом ослобађа плаћања трошкова за наводњавање плантажа за 2022. годину све малинаре којима је 24. јуна прошле године град оштетио засаде и значајно умањио приносе и приходе, саопштила је Информативна служба ове општине.

Одлука је донесена са циљем ублажавања посљедица и штете коју су изазвале временске непогоде те подстицања малинарства и пољопривредне дјелатности уопште на подручју ове локалне заједнице.

Због хеликоптера Еуфора приземљеног у регији Бирач није добијена дозвола за дјеловање противградне заштите и град је причинио велику штету пољопривреди, а посебно малињацима у којима је род био у фази пуног зрења код већег броја узгајивача.

На захтјеве за надоканду штете упућене на више адреса нико није одговорио па ће општина у складу са својим могућностима ослобађањем плаћања трошкова за наводњавање дјелимично ублажити штету малинарима.

Трошкове услуга наводњавања у име произвођача малина плаћаће општина из средстава буџетом предвиђених за развој пољопривреде и пружање стручне помоћи.

Ову одлуку треба да заједнички реализују општинска фирма "Малина" и Одјељење за привреду и друштвене дјелатности те Одјељење за финансије општине Братунац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана