Малена Сунчица нас треба

ГС
Малена Сунчица нас треба

Сунчица Иванковић из Бањалуке од рођења болује од цисте на мозгу која је довела до атрофије очног живца, неадекватног рада хипофизе с лошим утицајем на рад жлијезда с унутрашњим лучењем и конвулзије на епилептичкој бази.

Њој и њеној мајци је потребна поново помоћ добрих људи и великог срца.

Наиме, мала Сунчица је од прошле године 90 посто времена провела у болници, а према задњим налазима и претрагама које су рађене приватно, она је скроз остала без штитне жлијезде на десној страни.

 На лијевој страни штитне жлијезде се створила и квржица за коју морамо урадити биопсију. То све јој изазива епилептичне нападе који су све чешћи. Сунчици је оштећен и десни бубрег, кичма. На Клиничком центру не праве никакве драстичне кораке, да би јој се макар терапија погодила. Чак смо и ултразвук радиле примарно – прича мајка Сунчице Иванковић, Милица.

Воља породице Иванковић

Оно што опстаје кроз године борбе јесте воља дјевојчицине мајке Милице, која кроз олују негативних ствари оптимистично корача напријед. Чак и онда када се чини да ће је године борбе савладати, како ће је умор зауставити, она још чвршће стишће руку своје кћерке и наставља даље. Онако као што то мајка најбоље зна.

Милица је приморана бити 24 сата са њеном кћеркицом, због њене тешке ситуације. Самохрана је мајка, а примања су минимална и врло јој је тешко изборити се са свим недаћама.

– Живимо као подстанари и врло често се гријемо и на струју, гдје су нам рачуни јако велики и тренутно су нам пред искључењем и вода и струја. Због неадекватне исхране, Сунчица сада има преко седамдесет килограма, што због хормона, што због лијекова које пије. Она треба редовно да пије и таблете за мршављење које нисмо у могућности да јој приуштимо задњих пар мјесеци – са тугом у очима прича мајка Милица Иванковић.

Малена хероина се лавовски бори

Мала Сунчица је због свега тога постала и непокретна, не може се кретати више без колица. Потребна јој је и посебна исхрана који мајка Милица не може да приушти свакодневно.

Иза малене хероине су већ четири велике операције у Русији.

Дјевојчица је била потпуно слијепа и с разним оштећењима у психомоторном развоју.

Подсјећамо, дјевојчица је крајем септембра 2019. године пропустила једну операцију, јер тада нису успјели да скупе довољно новца, пошто је недостајало 3.000 КМ. Помози.ба је уложила потребна средства да би дјевојчица отишла на операцију у Русију, али се само два дана прије новембарске операције, Сунчица разбољела и термин је отказан, а малена хероина са њеном мајком се вратила кући у Бањалуку.

Поново, породица Иванковић треба помоћ добрих људи. Малена хероина Сунчица заслужује бољи и лакши живот, а самохрана мајка Милица не може све сама.

Донације за помоћ породици Иванковић у виду лијекова и намирница можете уплатити на рачун: 5620998135146636 у НЛБ банци на име Милица Иванковић, преноси Српскаинфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана