Мајкић: Најновији памфлет Бисере Турковић треба зауставити

Срна
Мајкић: Најновији памфлет Бисере Турковић треба зауставити

САРАЈЕВО - Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је да је израда монографије под диригентском палицом министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић најновија подвала на штету српског народа и да је увјерена да ће се тај памфлет зауставити.

"Чак и онима који добро познају Турковићеву потпуно невјероватно звучи њена најновија подвала на штету српског народа, а то је покретање израде монографије 'Дипломатија 1992-2022', која има амбицију да прикаже достигнућа спољне политике БиХ у посљедње три деценије, иако знамо да БиХ није ни постојала до избора 1996. године", истакла је Мајкић.

Мајкићева је констатовала да је у МИП-у "очишћеном" од припадника српског народа, окружена одабраним и оданим кадровима који у цјелости испуњавају жеље бошњачкој политици, Турковићева пронашла Србе који ће јој помоћи у реализацији овог зацртаног циља. 

"Иако је након свог именовања у првом обраћању јавности изјавила да ће извршити темељну ревизију запослених које је довео њен претходник Игор Црнадак, Турковићева је наставила са још гором праксом", истакла је Мајкићева.

Она је додала да је цијели посао око израде монографије повјерен кадру СДС-а љуби Грковићу, који поред дужности шефа Одсјека, односно министра савјетника у Одсјеку за Азију и Африку, обавља и послове из надлежности помоћника министра за билатералне односе у складу са одлуком Турковићеве.

"Не треба сумњати да ће Грковић учешће у овом пројекту по замислити Турковићеве свесрдно ангажовати и креирати неке нове истине, потпуно супротне стварним догађајима, занемарујући интересе властитог народа", навела је Мајкићева.

Она каже да се не треба ни запитати откуд толико повјерење Турковићеве у кадар СДС-а ако се зна да је Грковић био први шеф кабинета доктора Радована Караџића који се касније трансформисао у "ефендију" како се сам потписивао.

"Откуда да баш он буде кључни носилац на изради монографије? Оно што сигурно знамо да ни Турковићевој, као ни Грковићу није стало до истине, да ће обоје учинити све да испишу неке нове странице и потпуно те странице прилагоде захтјевима Бошњака којима је прихватљиво све што је уперено против Републике Српске и српског народа", констатовала је Мајкићева.

Мајкићева каже да је једино што би могло зауставити овај срамни политички памфлет у припреми да Савјет министар и Министарство финансија и трезора не дају сагласност за његово финансирање.

Под диригентском палицом министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић, од почетка ове године, у изради је монографија "Дипломатија БиХ 1992-2022", а рекао сагаворник Срне у МИП-у ово оцјењује као нову подвалу Турковићеве на штету Срба. 

Исти изор наводи да у изради монографије учествује вршилац дужности помоћника министра Љубо Грковић, кадар СДС-а, коме, како каже, није засметало то што дипломатија БиХ, коју признају три конститутивна народа, није постојала до избора 1996. године.

Према ријечима овог извора, Грковић, којег је на позицију вршиоца дужности свог помоћника именовала Турковићева почетком децембра прошле године, у изради монографије је "шеф пројекта".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана