Магла у котлинама, јаки удари вјетра на подручју Кнежева

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим или влажним коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на јаке ударе вјетра на подручју Кнежева.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

Данас од 8.00 до 17.00 часова, због радова, биће обустављен саобраћај на регионалном путу Језеро - Шипово.

На регионалном путу Бистрица - Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница - Љубогошта.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова на изградњи водоводне мреже измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска, укупне дужине 690 метара.

На споју магистралних путева Кобаш - Дервента - Жировине и Дервента /Жировине/ - Врхови због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова у тунелу "Угар" на дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Бањалука - Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж - Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", на дионици регионалног пута Шипово - граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На дионицама граница ФБиХ/Републике Српске Леденице - Црквина - Модрича - граница Републике Српске/ФБиХ Каруше, граница ФБиХ/Републике Српске Каруше - Добој - Јоховац - ауто-пут - Бањалука - Приједор - Нови Град - граница Републике Српске/ФБиХ Отока, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека –ауто-пут Бањалука – "Сим импеx", Котор Варош - Бањалука - ауто-пут- гранични прелаз Градишка и гранични прелаз Делеуша - Гацко - Невесиње - граница Републике Српске/ФБиХ Велагић креће се превоз вангабаритног терета.

Возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују упутсва овлаштених лица из пратње.

Забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета сутра од 12.00 часова до петка, 7. јануара, до 24.00 часа.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу "Црнаја" на путу Коњиц - Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела", током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Олово - Кладањ, Јабланица - Мостар, Добој - Грачаница, Груде - Љубушки и Столац - Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана