Магла у котлинама и преко превоја

ГС
Магла у котлинама и преко превоја

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим коловозим, а магла смањује видљивост у котлинама и преко планинских превоја, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

У кањону Тијесно, на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због пењачког фестивала, од данас почиње привремена обустава саобраћаја која ће трајати до недјеље, 10. септембра, од 11.00 до 11.45 часова.

Завршена је реконструкција магистралног пута Љубиње-Жегуља, па се саобраћај на овој дионици одвија редовно.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја, ауто-путе Бањалука-Приједор, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На регионалном путу Станари-Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама до 15. септембра, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

У ФБиХ у току су радови на транзиту у Сарајеву, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова саобраћај се одвија успорено, једном траком.

Спорије због радова вози се на магистралним путевима: Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана