Магична путовања кроз музеје Српске од данас поново на АТВ-у!

АТВ
Магична путовања кроз музеје Српске од данас поново на АТВ-у!

Након три године паузе, ауторски пројекат Ене Митровски у продукцији АТВ-а, 'Тајне музеја', се враћа и свака недјеља биће дружење које ће вас увести у чаролију музеја, и све оно што крију иза затворених врата.

Ена Митровски,  и сама културни и музејски радник, те писац, у умјетности свакодневно проналази инспирацију и баш зато што без ње може и неће, је одлучила да опет окупи екипу АТВ-а и поведе вас у магични свијет музеја и исприча приче о великим умјетничким дјелима, незаборавним изложбама и поставкама у музејима широм Републике Срспке.

У разговору са кустосима и музејским радницима причаће о умјетничким богатствима музеја, а откривање једиствених прича које крију артефакте, збирке, легати и предмети биће доживљај, као да сте тамо, у полуосвијетљеним, тајанственим, ходницима и просторијама музеја. Музеји, на први поглед, изгледају хладно и готово недодирљиво, но ауторска игра Ене Митровски и комплетне екипе АТВ-а, на челу са редитељком Ањом Кавић, откриће вам невјероватан живот и историју коју у себи носе.

Поред тога обилазиће и најзначајнија археолошка налазишта и причати о снази историје уткане у њима, те свим корацима у заштити важних предмета из далеких времена. И њихових неисцрпних прича.

Оно чега неће недостајати је магије умјетности и љепота њених тајни, које с правом морамо пажљиво откривати и зато не пропустите премијерно издање у којем вас воде кроз музеје, збирке и легате, те археолошка налазишта и умјетност насталу на простору Градишке, већ данас у 17 часова и 50 минута на АТВ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана