Лутрија Републике Српске: Није се јавио лото добитник, Бањалука и даље у игри за два милиона КМ

ГС
Foto: Илустрација

​БАЊАЛУКА - Иако су у јавности пласиране информације да се добитник лото плус седмице која износи 3,2 милиона евра из Бањалуке јавио у Лутрију Републике Српске, то ипак није тачно.

"Није се званично још нико јавио. Званично је када човјек дође, јасно се идентификује и добије инструкције шта је потребно за преузимање новца. Када то буде, јавност ће бити обавјештена, наравно, уз заштиту идентитета добитника", рекао је за "Независне новине" Горан Шаула, директор Лутрије Републике Српске.

Када је ријеч о порезу, Град Бањалука још увијек има шансу да по основу пореза на добит приходује око два милона КМ и то само под условом да добитник одлучи да му се тај новац исплати у Бањалуци, а не у Србији чија Лутрија заједно са Лутријом Републике Српске организује ову награду игру.

"Постоји међудржавни уговор о спречавању двоструког опорезивања. Када се добитник лото плус седмице јави добиће инструкције, у случају да одлучи да му се новац исплати у Бањалуци на рачун ће му бити исплаћен новац умањен за порезе", објаснио је Шаула за "Независне новине".

Подсјећања ради, по основу добитка лото седмице општина Прњавор наплатила је 1,2 милиона КМ, јер је добитник био управо из те општине. Али, пошто је новац од добитка срећни добитник подигао у Србији, сада новац Прњавор треба да врати јер је тако одлучио Врховни суд Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана