Лукач: Висок степен доступности информација медијима

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је представнику ОЕБС-а за слободу медија Терези Рибеиро да припадници ресорног министарства сарађују са медијима на свакодневном нивоу и у том раду видљив је висок степен транспарентности и доступности информација медијима, а тиме и грађанима Српске.

Лукач је рекао да је одређен број случајева напада на новинаре који је евидентиран у претходном периоду расвијетљен, а неки су до сада добили и судски епилог који је окончан затворским казнама, саопштено је из МУП-а.

Лукач и Рибеирова су током разговора акценат ставили на пријетње које долазе путем друштвених мрежа и истакли да је потребно дугорочно уложити доста труда ради изналажења инструмената који ће бити ефикасни у борби против овог облика угрожавања безбједности.

Рибеирова је нагласила да нема ништа виртуелно у пријетњама путем друштвених мрежа те да дуготрајна злостављања често прерастају у физичке нападе. Саговорници су се усагласили да треба тражити најбоља законска рјешења у погледу заштите новинара. Они су констатовали да је састанак био користан и отворен и да у наредном периоду треба наставити са сарадњом у свим видовима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана