Лукач отворио спортске игре радника МУП-а

Срна
Лукач отворио спортске игре радника МУП-а

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке спортске игре радника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске "Полицијада 2022" која је окупила 725 учесника, што је највећи број од како се одржава ова манифестација.

Лукач је рекао новинарима након отварања да се ова "Полицијада" организује након паузе од двије због пандемије вируса корона током које се нису одржавале спортске полицијске игре.

Он је навео да је у посљедњих осам година подмлађена полиција у Српској, те да је одшколовано скоро 2.000 младих полицајаца, укључујући и генерације које се налазе на Полицијској академији.

"Добили смо све више младости у МУП-у и све више оних који су заинтересовани за овакве видове дружења и спортске игре", рекао је Лукач.

Он је истакао да ће ово бити квалитетно спортско такмичење са правим спортским духом, али и прилика за дружење.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Српске Аница Јондић рекла је да је ово најмасовнија "Полицијада" до сада која је окупила учеснике из свих полицијских управа од Мркоњић Града до Требиња и прва оваква манифестација која се организује у Центру за обуку МУП-а.

"Ми ћемо се овдје такмичити, дружити, спортски надметати, али оно што нам је најбитније је да смо овдје и да осјетимо тај дух заједништва и будемо једни другима међусобна подршка и на спортским теренима, као што смо то приликом обављања врло тешких, ризичних и специфичних послова полиције Српске", навела је Јондићева.

Она је додала да је ово и добра прилика да се припадници МУП-а на кратко одмакну од тешких послова и задатака.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман рекао је да је ово 15. по реду "Полицијада", подсјетивши да је прва организована 1998. године са нешто око 200 учесника, те да је сваке године манифестација била масовнија.

"Ове године имамо 26 екипа из свих организационих јединица МУП-а које ће се такмичити у осам дисциплина. Циљ жПолицијадеж није само спортско надметање, него и дружење и изградња заједништва међу нашим припадницима", истакао је Шикман.

Душан Ракић из Полицијске управе Добој, који се такмичи у каратеу, рекао је да је велика част учествовати на полицијским играма и да ће све протећи у фер-плеј атмосфери, као и да је ово једно лијепо дружење.

Он је додао му је ово пета "Полицијада" и да искуства на овим такмичењима има још из студентског доба.

"Полицијада" је организована поводом 4. априла Дана полиције и 30 година постојања МУП-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана