Лукач: Наредне године реконструкција објекта полицијске станице

Срна
Лукач: Наредне године реконструкција објекта полицијске станице

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће се наредне године приступити реконструкцији објекта Полицијске станице у Козарској Дубици.

"Тај објекат је и даље у власништву општине, која ће одлукама да то пренесе на Министарство унутрашњих послова да би ми могли у тај објекат да улажемо и да га доведемо у функционално стање. У објекат се дуго није улагало и услови за рад већ нису на задовољавајућем нивоу“, изјавио је Лукач новинарима.

Након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем и његовим сарадницима, Лукач је најавио да ће средства за реконструкцију станице полиције у Козарској Дубици бити планирана у буџету за наредну годину.

Лукач је навео да је тема разговора био и систем видео-надзора, јер је то пројекат који МУП реализује са свим локалним заједницама у Републици Српској.

"Тренутно је овдје у функцији мањи број камера, а начелник је већ за ову годину издвојио одређена средства. Јавна набавка ће бити спроведена у складу са спецификацијама инжењера МУП-а, те ћемо већ у овој години знатно поправити видео-надзор на територији Дубице", рекао је Лукач.

Он је навео да квалитетан видео-надзор у свим градовима доприноси много бољој безбједности грађана.

Начелник општине Рељић рекао је да је министар Лукач чест гост у Козарској Дубици, те да је данас одржан квалитетан радни састанак и размијењене су информације о безбједносној ситуацији на нивоу локалне заједнице и полицијске управе Приједор.

Рељић је навео да ће одлукама Скупштине општине у најкраћем року бити ријешено питање власништва над објектом Полицијске станице у Козарској Дубици.

"Посебно нам је драго што ће од наредне године знатна средства бити уложена у реконструкцију Полицијске станице", навео је он.

Према његовим ријечима, стање безбједности у Козарској Дубици и у комплетној регији је на задовољавајућем нивоу.

"Око 30.000 КМ ове године ћемо уложити за набавку нових интелигентних камера које препознају лица и бројеве. То ће свакако олакшати рад полицијским службеницима и допринијети безбједности грађана на подручју општине", рекао је Рељић.

Рељић је захвалио Лукачу за посјету и истакао да је веома важно да локална заједница и полицијске структуре раде на доборобит грађања и с циљем њихове безбједности.

Лукач је у Полицијској станици Козарска Дубица разговарао са командиром Бојаном Миланковићем и начелником ПУ Приједор Сретојом Вујановићем.

Током радних састанака у Козарској Дубици констатовано је да је стање безбједности у тој општини на задовољавајућем нивоу, те да полиција није оптерећена тешким кривичним дјелима.

Истакнут је и висок ниво сарадње полиције са свим структурама локалне власти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана