ФЗО Српске: Унапређено остваривање права осигураницима

СРНА
ФЗО Српске: Унапређено остваривање права осигураницима

ДОБОЈ - Уз примјену Интегрисаног здравственог информационог система и употребу електронске здравствене књижице осигураници су задовољнији у остваривању својих права, рекла је Координатор заштите права осигураних лица добојске филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Бранислава Девић.

Девићева је рекла новинарима да су електронске књижице и упутнице значајно смањиле вријеме и процедуре осигураним лицима.

Фонд здравственог осигурања организује данас у свим филијалама промоцију права осигураника под слоганом "Снага је у солидарности", поводом 30 година од оснивања Фонда, а Девићева каже да данас грађанима дијеле водиче о правима из здравственог осигурања.

"Грађани ће имати прилику да се информишу о својим правима и поставе питања у вези са остваривањем права", рекла је она. У водичу су појашњења о пријави на здравствено осигурање, правима на продужену медицинску рехабилитацију, партиципацију, болничку здравствену заштиту, права из примарне здравствене заштите, право на медицинска средства, те право на лијекове.

Фонд је основан 27. јула 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана