Луиђино Поцо - Почасни грађанин

Srna
Foto: GradGradiska

ГРАДИШКА- Градишка градска Скупштина донијела је одлуку да поводом Дана града - 24. априла, признање почасног грађанина Градишке додијели италијанском привреднику Луиђину Поцу, предсједнику и власнику ПМП групације у оквиру које послује компанија "ПМП Јелшинград - Фабрика машина".

Признање је, на приједлог градоначелника Градишка Зорана Аџића, Поцу додијељено за значајан допринос развоју и промоцији града, посебно у области привреде, образовања, те друштвеног и хуманитарног рада.

Аџић је подсјетио да су Поцо и његова компанија прије 15 година приватизовали градишки "Јелшинград", инвестирали 45 милиона евра и повећали број запослених са 50 на тренутних 300 радника.

"Скупштина је донијела одлуку да Луиђино Поцо буде почасни грађанин Градишке не само због значајних резултата у привреди, него и због његове хуманости. Помагао је људима из Градишке којима је требала трансплантација органа да оду у болницу у Падову и обаве операцију иако домаћи фондови нису имали споразум са том установом, а његова компанија подржала је бројне културне, спортске и друге манифестације", рекао је Аџић.

Скупштина града додијелила је Повељу града Градишка Недељку Гоги за достигнућа у умјетности, те постхумано бившем директору и глумцу Градског позоришта Драшку Видовићу за допринос развоју позоришне умјетности.

Захвалнице града Градишка за допринос у области привреде додијељене су Славиши Томашевићу, привредном друштву "Форте флекс" и компанији "Центрум трејд".

За допринос у области спорта захвалнице су додијељене Женском кошаркашком клубу "Козара" и Клубу борилачких вјештина "Нитен", за постигнуте резултате у области информационих технологија Канану Махмутагићу, а за допринос у области хуманитарног рада доктору Бојану Вујановићу.

Признања ће бити уручена на Академији поводом Дана града која ће бити одржана у понедјељак, 24. априла, у Културном центру Градишка од 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана